Recenzija : Stakleni presto - Sara Dž. Mas


Sara Dž. Mas je autorka tinejdž serijala koji su bestseleri broj 1 na listi Njujork tajmsa. Njeni serijali Stakleni presto (Throne of Glass) i Dvor trnja i ruža (A Court of Thorns and Roses) našli su se na bestseler listama USA Tudeja i Njujork tajmsa i dobili međunarodna priznanja.

Serijal Stakleni presto je počela da piše kada je imala samo šesnaest godina, a danas se on prevodi na 35 svetskih jezika.

Diplomirala je kreativno pisanje na koledžu Hamilton 2008. godine sa najvećim pohvalama. Živi u Pensilvaniji sa svojim suprugom i psom.

„Čitaoci koji traže smrtonosno nadmetanje kao u Igrama gladi naći će ga u izvanrednom romanu Sare Dž. Mas. Zahvaljujući životnosti i svežini pripovedanja, čita se s užitkom.“ Publishers Weekly

„Tinejdžerka koja je plaćeni ubica, pobunjena princeza, opasna čudovišta, natprirodni portali i stakleni zamak – sve je to uzbudljivo koliko i zvuči da jeste. Ova mešavina komedije, surovosti i fantazije opisuje bogati alternativni univerzum, čija je najsjajnija zvezda jedna mlada žena puna života.“ Kirkus Reviews

„Roman Sare Dž. Mas zapanjuje od prve do poslednje stranice. Stakleni presto ističe se po živopisnoj scenografiji (zamak u kojem se odvija radnja zaista je od stakla), snažnim likovima i neprestanoj akciji od koje zastaje srce. Selena je heroina za pamćenje, ne samo zbog svojih borilačkih sposobnosti već i zbog svog velikog srca.“ Amazon.com
 

Za one koji ipak nisu čuli za ove knjige i autorku : reč je o serijalu knjiga koje spadaju u žanr epske fantazije, ali za mlade. U prvoj knjizi, Stakleni presto, upoznajemo Selenu Sardotijen, koja je rob u mračnim rudnicima soli u Endoviru. Selena je najpoznatiji plaćeni ubica, najbolja u svom poslu, ali je jednog momenta napravila fatalnu grešku - uhvaćena je i sada služi svoju kaznu. Međutim, mladi kapetan Vestfal joj nudi slobodu ukoliko se ona bude takmičila protiv još 24 učesnika u borbi za kraljevskog viteza i to na turniru smrti. Da li će Selena uspeti da izvuče živu glavu i pobedi pored isto tako jake konkurencije ili je ona sledeća na listi stvorenja koje polako ubija jednog po jednog učesnika? Ostaje vam da sami vidite kada budete pročitali ovu knjigu od koje će vam se zavrteti u glavi.

Naime, autorka je ovu knjigu napisala sa svojih šesnaest godina i predstavila je prvi put na onlajn sajtu gde amateri pisci predstavljaju svoja dela. Serijal je doživeo veliki uspeh u elektronskoj formi, ali je autorka morala dosta toga da doradi prilikom pripreme za printanu verziju.

Sara Dž. Mas je kreirala svet koji će vas oduševiti čim uzmete knjigu u ruke. Počev od glavne akterke, koja je u ovom slučaju kick-ass heroina, preko sporednih likova, opisa, dijaloga i odlično zamišeljnog okruženja, ova knjiga će vam se uvući pod kožu i poželećete da čitate još. A toga još ima baš dosta. Naime, serijal Throne of Glass broji ( za sada! ) pet knjiga, dok se šesta knjiga očekuje sledeće godine - 2017.

Puna akcije i avanture, perfektno predstavljenih likova, opisa i misterije, ova knjiga predstavlja obavezno štivo za sve ljubitelje fantastike za mlade.


Izdavač : Laguna

Нема коментара

Омогућава Blogger.