EKSKLUZIVNA VEST : Simon Vs The Homosapiens Agenda, uskoro u Srbiji!


Portal Knjižara za mlade dobio je eksluzivnu informaciju - knjiga Simon vs The Homosapiens Agenda, autorke Becky Albertalli, biće izdata u Srbiji! Prava na prevod otkupila je izdavačka kuća Urban Reads, a plan je da knjiga bude izdata na proleće 2017.

Za one koji ne znaju o kojoj knjizi je reč:

Simon vs The Homo Sapiens Agenda je priča o sedamnaestogodišnjem Simonu, homoseksualcu, za čiju seksualnu orjentaciju ne zna niko izuzev osobe sa kojom se dopisuje putem mejla. Blue je osoba koju je upoznao preko interneta i Simon ne zna njegov pravi identitet, ali je toliko povezan sa njim kao da ga poznaje čitavog života. Jednom prilikom njihova prepiska dospeva u ruke Martina, momka koji će ucenjivati Simona kako bi pridobio devojku koju želi, a to je Simonova najbolja drugarica. Iako stvari ne idu onakvim tokom kojim bi obojica želeli, čitava priča biva postavljena na internet stranicu škole i Simonova tajna biva otkrivena. Kako će njegovo otkriće podneti njegovi roditelji, sestre i prijatelji? Kako će Blue reagovati i da li će mu ikada oprostiti? Koliko je zapravo bolno i mučno iskustvo kroz koje Simon prolazi? Da li je “izlaženje iz ormara” jednostavna stvar?

Ova knjiga nas je ODUŠEVILA. Ostavila bez teksta. Oduvala. Rastužila. Nasmejala. Rasplakala. Izazvala lavinu emocija. OVA KNJIGA JE VAŽNA. Jedva čekamo da pročitate ovu knjigu. Nećete se pokajati. Sigurno.

Ovo je debitantski roman autorke Becky Albertalli. Njen stil pisanja je očaravajuć, njeni likovi su realni i sama radnja je veoma stvarna. Ukoliko se ikada odlučite da pročitate ovu knjigu, pročitaćete je u jednom dahu. Spremite se za to.

Mi jedva čekamo prevod, a vi?

Нема коментара

Омогућава Blogger.