Recenzija : Kradljivac luridijuma - Bobi Pirs

Kradljivac luridijuma - Bobi Pirs
Bobi Pirs (rođ. 1974) živi u Sutri nadomak Bergena u Norveškoj. Pored toga što piše za decu, ujedno je filmski i televizijski reditelj i scenarista koji je za kratkometražno ostvarenje Sniffer nagrađen Zlatnom palmom u Kanu 2006. godine. Kradljivac luridijuma dobitnik je nagrade norveške knjižare ARK u 2015. godinu za koju glasa žiri sačinjen od 10.000 dece školskog uzrasta.

Upoznajte Vilijama Ventona, dečaka koji je dešifrovao najtežu zagonetku na svetu.

Dvanaestogodišnji Vilijam Venton otkriva da nije kao ostali vršnjaci. Doduše, oduvek se pitao zašto njegova porodica živi pod lažnim imenom, zašto su se najednom preselili iz Engleske u Norvešku, zašto mu neobično dobro ide dešifrovanje i zašto je osam godina ranije njegov deda nestao bez traga u londonskom podzemlju.
Međutim, u Vilijamovom životu nastupiće neočekivan obrt kad uspe da dešifruje Nemogućnost, najtežu zagonetku na svetu, i potom dospe u Institut za posthumana istraživanja. Polako ali sigurno Vilijam otkriva razne porodične tajne i shvata koliko je važno da što pre pronađe svog misteriozno nestalog dedu.

Kradljivac luridijuma je uzbudljiva avantura u novom fantastičnom svetu Bobija Pirsa. Ova prva knjiga iz serijala o Vilijamu Ventonu uskoro će biti pretočena u film.

Ako ste mislili da skandinavska književnost za mlade ne može da se poredi sa američkom i engleskom ya literaturom, pošteno ste se prevarili. Prva knjiga u serijalu o Vilijamu Ventonu preti da postane novi svetski hit, a sama činjenica da ga porede sa čuvenim Hari Poterom govori dosta o njoj. Neverovatno zabavna, prepuna avantura i akcije, ova knjiga će vas očarati svojim sadržajem, likovima i okruženjem. Iskreno rečeno, ovu knjigu smo pročitali u jednom dahu. I oduševila nas je na bezbroj načina. Iskrena preporuka za ljubitelje fantastike i knjiga za mlade.

Izdavač : Laguna


Нема коментара

Омогућава Blogger.