Recenzija: Hiljadu noći - E.K. Džonston


E. K. Džonston po zanimanju je forenzički arheolog. Živela je na četiri kontinenta, a u Jordanu je provela šest meseci i iskusila pustinju iz prve ruke, što joj je pomoglo da napiše roman Hiljadu noći. Inspiraciju pronalazi u poslu, putovanjima i univerzitetskim studijama starohebrejskog i arapskog jezika. Voli da priča priče i to čini u različitim oblicima više od deset godina. Živi u Ontariju.

Ako dovoljno dugo slušate šapate, čućete istinu...

Lo-Melhin moćni je vladar pustinje. Obišao je svaki ugao zemlje, svako selo i grad, da bi odabrao devojku i odveo je u svoju palatu da mu bude žena. Proždirao je žene onako kako oprezno dete jede urme: jednu po jednu, večito tragajući za najslađom. A nijedna mu nije bila po volji.

Pogubio je trista devojaka pre nego što je došao u njeno selo. Nije se plašila za sebe, jer je znala da će on želeti njenu prelepu sestru. Ipak, ona to neće dozvoliti, ona će umesto nje otići na raskošan dvor svirepog kralja.

Svake noći, čekajući da umre, ona pripoveda Lo-Melhinu drugu priču. Svakog jutra, ona pozdravlja novi izlazak sunca. Sa svakom pričom, njena moć raste, a reči koje upućuje Lo-Melhinu čudesno oživljavaju.


Za to vreme, njena sestra tuguje. Svojim bolom podiže pustinjske vetrove, prizivajući nevidljivu magiju i pitajući se može li ta snažna i opasna čarolija zaustaviti teror demona koji je zaposeo kralja?

Knjiga Hiljadu noći jeste jedna od onih knjiga koje se čitaju u jednom dahu. Isto tako, ovo je jedna od onih  knjiga u kojima se maksimalno uživa i čiji likovi i radnja pomeraju granice mašte, a i stvarnosti. Ukoliko se pripremate da pročitate ovu knjigu, budite spremni za čarobnu prozu koja će vas povesti izvan granica realnosti i uvesti u nezaboravnu avanturu. Pored radnje knjige, moramo da pohvalimo i prelepu naslovnicu. Zato, bez dugog razmišljanja. Nabavite svoj primerak što pre u prepustite se ovoj knjizi, jer zaista, uživanje u njoj vam je zagarantovano.

Izdavač : Vulkan

Нема коментара

Омогућава Blogger.