Recenzija : Dečak iz leda - Gvido Zgardoli

Dečak iz leda - Gvido Zgardoli
Gvido Zgardoli je italijanski pisac savremene književnosti za decu i mlade. Njegov prvi roman je objavljen 2004. godine, a nakon toga je izdao veliki broj romana za decu i omladinu. Dobio je brojne nagrade, a najznačajnija među njima je ona za najboljeg italijanskog autora u 2009. godini. Jedan je od osnivača Udruženja italijanskih pisaca za decu.

"Na hiljade njih plove preko okeana u zemlju velikih mogućnosti koju neki nikad neće videti. Sreća ih čeka preko okeana, stomaci biće im puni, duše slobodne, lance siromaštva oni zbaciće“.

Profesor Robert Voren zadužen je za ispitivanja u vojnoj bazi na Grenlandu. Okružen belinom snega i leda on teško provodi svoje dane. Proganja ga to što je deo njegovog naučnog rada iskorišćen prilikom stvaranja atomskih bombi, kao i slika sina Džeka koji je poginuo u borbama na Pacifiku.

U trenutku kada je odlučio da nestane u vodama okeana i pronađe svoj mir, sa ivice ledenog grebena ugledao je neobičan blesak. Nešto je plutalo zarobljeno u vodi, nešto što ljudski um nije mogao ni da zamisli. I od tog časa za profesora Roberta Vorena ništa više nije bilo isto… 

Ako do sada niste pročitali knjigu Dečak iz leda, u izdanju Kreativnog centra, pravo vreme je za to. Jer ova knjiga će vas ostaviti bez teksta na hiljade načina. Verujte nam na reč, ovo je jedna od onih knjiga u kojima  se zaista uživa i u kojima se vraća nakon nekog vremena. Ova knjiga će vas raznežiti i naježiti u isto vreme, rastužiti i razveseliti i izazvati mnoštvo emocija.

Pročitajte odlomak OVDE.

Izdavač : Kreativni centar

Нема коментара

Омогућава Blogger.