Preporuka : Pokloni mi Pariz - Olivija Ardi

Pokloni mi Pariz - Olivija Ardi
Olivija Ardi je rođena u Nemačkoj, ali se njena porodica preselila u Valensiju dok je još bila mala. Autorka je osam romana za koje je dobila brojne nagrade u Španiji. Za sebe kaže da je pisac romana sa srećnim krajem. Živi u Valensiji sa mužem i dvoje dece.

Jolanda poseduje naročitu sposobnost da donese sreću svima osim sebi. Radi u školi za decu oštećenog sluha i sanja da otputuje u Pariz da bi popunila praznine iz porodične prošlosti, koje majka zaobilazi godinama. Kad napokon stigne u grad ljubavi, momak je ostavi u stanu koji je iznajmio za vikend. Srećom, Patrik, veoma zgodni vlasnik stana, ponudiće joj smeštaj s tim da ona njemu zauzvrat pomogne oko kratkometražnog filma koji njegova producentska kuća snima o tom čarobnom gradu. On traži od nje da mu pokloni Pariz pomoću svojih pet čula, a Jolanda će, dok šeta njegovim ulicama, otkriti da dve stvari koje joj je otac ostavio u nasledstvo – ljubav prema francuskom jeziku i znanje znakovnog jezika – nisu bile slučajne.

Zbog snažne privlačnosti koju oseća prema Patriku, zabavnih i šašavih komšinica iz Ulice Sorbije i nekoga veoma posebnog, ko će iznenada ući u njen život, povratak u Valensiju će joj pasti mnogo teže nego što je mislila.

Posetite čarobni Pariz Amelije Pulen, pustite da vas zavede svojim šarmom kao Sabrinu, prepustite se ljubavnoj magiji kao u filmu Pre sumraka. Otkrijte Pariz kakav nikad niste videli u romanu Olivije Ardi! 

Pokloni mi Pariz je divna knjiga koja će vas na prvi pogled opčiniti svojom radnjom. Prelepo napisana ljubavna priča, smeštena u srce Francuske, učiniće da se osetite kao da šetate ulicama Pariza i kao da se nalazite u samom okruženju. Ova knjiga je sa zaslugom dobila nagradu Dama, 2013. godine, za najbolji ljubavni roman. Za ljubitelje ovog žanra, definitivna preporuka!

Izdavač : Laguna

Нема коментара

Омогућава Blogger.