Preporuka : Dim - Den Vileta

Dim - Den Vileta
Den Vileta rođen je u Nemačkoj nakon što su njegovi roditelji emigrirali iz Češke krajem šezdesetih godina. Nakon odrastanja u Nemačkoj, pohađao je fakultet u Ujedinjenom Kraljevstvu gde je stekao i doktorat iz istorije, na Univerzitetu Kembridž. Sada živi u Kanadi. Kada ne čita ili ne piše romane, Den Vileta voli da gleda detektivske serije ili da sluša CD-ove iz svoje ogromne kolekcije džeza. Svoj život opisuje kao nomadski.

KAD BISMO MOGLI DA VIDIMO GREHE I BES, ŽUDNJU I POHLEPU, KAKAV BI TO SVET BIO?

Istorija se nije odvijala nama znanim tokom. U toj drugoj prošlosti, greh se pojavljuje u vidu dima na telu i pepela na odeći. Deca su rođena noseći u sebi klice zla, a vladajuća elita naučila je da kontroliše svoje želje i obuzda grehe. Oni su besprekorni.

U zatvorenom svetu internata nedaleko od Oksforda, obrazuju se sinovi bogatih i moćnih očeva sa ciljem da postanu budući lideri, a među njima su Tomas i Čarli. Na izletu u Londonu, zabranjenom gradu obavijenom dimom i tamom, oni će prisustvovati događaju koji će ih navesti da preispitaju sve što im je rečeno o prošlosti. Jer iza sveta dima, čađi i pepela krije se još nešto i postoje ljudi koje ništa neće sprečiti da taj svet zaštite. 
 
Ukoliko ste ljubitelj fantastike, ova knjiga je pravi izbor za vas. Neobična priča koja će vas zavesti na prvim stranicama i držati budnim do poslednje stranice, zaslužuje mesto na vrhu liste među naslovima iz ovog žanra. Svet i okruženje koje je Vileta maestralno kreirao, oduševiće vas na bezbroj načina, a sama radnja i  likovi u romanu će vas istog momenta opčiniti. 
 
Pročitajte odlomak OVDE.
 
Izdavač : Vulkan 

Нема коментара

Омогућава Blogger.