Recenzija : Moj savršeni svet - Tom Gejts - Liz Pišon

Moj savršeni svet - Tom Gejts : Liz Pišon
Liz Pišon (1963) je rođena u Londonu, studirala je grafički dizajn i radila u britanskoj muzičkoj industriji kao umetnički direktor. Autorka je bestseler serijala o Tomu Gejtsu, koji je preveden na 36 jezika i koji je dobio brojne nagrade. Ima troje dece i živi u Brajtonu. 


Nagrada Roald Dal za 2011.
Nagrada Voterstouns za najbolju dečju knjigu u 2012. godini.
Nagrada Red haus za najbolju knjigu za mlade u 2012. godini.NEMOJ
da čitaš ako si...
1. Moja džangrizava sestra Dilija.
2. Markus Meldru (jer je idiot).
3. Gospođa Vordington, koja ima brkove (zeznuto je da ne BULJIŠ u njih).

Ja sam Tom Gejts. Kad me razredni ne prati svojim PODOZRIVIM POGLEDOM, volim da crtam i smišljam kako da iznerviram DILIJU. Moji nastavnici misle da lako gubim pažnju i da „nisam usredsređen“. Što je malkice preterano pošto sam trenutno VEOMA usredsređen na to koji keks prvo da pojedem... mmm.


E sad ovako : baš kao što ponekad volimo da napravimo izlet sa knjigama za odrasle, isto tako volimo da eksperimentišemo sa ostalim žanrovima npr. sa knjigama za decu. Jedna od takvih knjiga je upravo ova, koja nas je oduševila i nasmejala do suza. Ovo je predivna knjiga koja će vas koliko svojim stilom pisanja toliko i vizuelno oduševiti. Jer, ilustrovana je prelepim i veoma zanimljivim ilustracijama, dopunjena britkim i mlađoj čitalačkoj publici prilagođenim rečenicama. Ali, nemojte da vas izgled zavara. U ovoj knjizi će podjednako uživati i mladi i odrasli i deca. Jer, Tom Gejts je lik koji je falio ovom književnom žanru. Verujte nam na reč, ova knjiga je pravo blago. Pronađite je i bićete definitivno oduševljeni ovim komadom nesvakidašnje umetnosti.


Izdavač : Laguna

Нема коментара

Омогућава Blogger.