Recenzija - Across The Barricades - Joan Lingard (#OriginalYA)

 Across The Barricades - Joan Lingard
The Originals su pioniri fikcije za mlade. Od političkih buđenja, rata, neverovatnih ljubavi i zavisnosti, preko tinejdžerske trudnoće i nuklearnih holokausta, Originalni se susreću sa mnogim problemima i velikim i teškim istinama. Oni su sada povučeni iz zaboravljenih polica i dobile su novi i lepši dizajn.

Joan Lingard je engleska autorka poznata po svojim romanima kako za mlade, toliko i za odrasle. Najpoznatija je po svom serijalu Kevin and Sadie, priči o mladima koji se u nezgodno vreme zaljubljuju. 

Across the Barricades je druga knjiga iz serijala Kevin and Sadie, knjiga koja prati priču nakon završetka The Twelfth Day of July. Priča prati mladog momka Kevina i devojku Sadie koji po svaku cenu žele da budu zajedno, međutim to nije tako jednostavno. U Belfastu su stvari veoma loše. Momak katolik i devojka protestant ne mogu izaći na ulicu bez vidljivih posledica. 

Autorka je napisala odličan nastavak ( koji se može čitati posebno ) i koji će vas ostaviti bez teksta. U ovoj veoma kratkoj knjizi uživaćete više nego što možete da zamislite, a realna radnja će vas naterati na razmišljanje i u nekim trenucima veoma uznemiriti. Ova knjiga je doživela veliki broj izdanja i prodata je u preko milion primeraka. Mladi je rado čitaju, stariji joj se rado vraćaju, a isto tako ova knjiga se nalazi na spisku obaveznih lektira u školama u inostranstvu. 


Više o knjizi : https://www.penguin.co.uk/books/31782/across-the-barricades/

Upoznajte Originalne : http://www.knjizarazamlade.com/2016/09/upoznajte-originalne-originalya.html


Spisak knjiga koje čine Originalne : 

The Outsiders - S.E. Hinton, I Capture the Castle - Dodie Smith, Postcards from No Man's Land - Aidan Chambers, After the First Death - Robert Cormier, Dear Nobody - Berlie Doherty, The Endless Steppe - Esther Hautzig, Buddy - Nigel Hinton, Across the Barricades - Joan Lingard, The Twelfth Day of July - Joan Lingard, No Turning Back - Beverley Naidoo, Z for Zachariah - Richard C. O'Brien, The Wave - Morton Rhue, The Red Pony - John Steinbeck, The Pearl - John Steinbeck, Stone Cold - Robert Swindells.

Нема коментара

Омогућава Blogger.