Preporuka : Riba na drvetu - Linda Malali Hant

Riba na drvetu - Linda Malali Hant
Linda Malali Hant dobila je mnoge pohvale i nagrade za svoj prvi roman One for the Murphys. Radila je kao učiteljica i direktor privatne škole pisaca za decu. Živi u Konektikatu sa svojim suprugom, dvoje dece, biglom i mačkom koja nervira bigla.

Bestseler New York Timesa.

Svako je pametan na svoj način. Ali ako sudiš o ribi po njenoj sposobnosti da se popne na drvo, ona će čitav život provesti misleći da je glupa.

Ali je dovoljno sposobna da prevari mnoge. Svaki put kad se upiše u novu školu uspeva da sakrije da ne zna dobro da čita. Umorna je od toga što zbog disleksije svi misle da je „spora“ ili da je „gubitnik“, ali nema snage da zatraži pomoć. Međutim, umesto problematične devojčice, njen novi nastavnik vidi u njoj kreativno i oštroumno dete. Kad Ali i novi nastavnik budu međusobno uspostavili poverenje, sve će se promeniti...

Riba na drvetu je emotivna priča koja se obraća svima onima koji osećaju da se ne uklapaju u svoju okolinu i koji zbog toga trpe. Zasnovan na ličnom iskustvu, roman Linde Mulali Hant pokazuje da svi mi posedujemo određene talente i da će neuspeh doći samo ako se ne trudimo dovoljno.

„Pun zanimljivih likova i ispričan iz srca, roman istražuje i porodicu, prijateljstvo i hrabrost u svim njenim oblicima... Obraćajući se najširoj publici, te nudeći nadu onima koji se bore kroz institucije i pokazuju da ometenost nije isto što i glupost, ova knjiga je jedinstvena kao i njena junakinja.“ Booklist

Riba na drvetu je prelepo napisan roman koji govori o prihvatanju drugačijih i prihvatanju sebe. Inspirativno, osvežavajuće i nadahnjujuće. Ovaj roman će vas oduševiti od samog početka. Ukoliko želite da pročitate drugačiji roman, ova knjiga je pravi izbor za vas.

Izdavač : Laguna

Нема коментара

Омогућава Blogger.