Preporuka : The Female Of The Species - Mindy McGinnis


Mindy McGinnis je američka autorka knjiga za mlade, koja je radila kao bibliotekarka trinaest godina. Među čitalačkom publikom je najpoznatija po serijalu Not a drop to drink, a ove godine ( uskoro ) treba da izađe  njena nova knjiga The Female of the Species u izdanju HarperCollins-a.

“You see it in all animals - the female of the species is more deadly than the male.'

'Except humans.”

Alex Craft zna kako da ubije. Kada je njena sestra ubijena pre tri godine, i kada se ubica izvukao, Alex je postala i više nego nasilna. Iako zna da u svojoj sredini i malom okruženju ne može ostati neprimećena, ona se na sve načine trudi da se drži po strani. Ali, Jack Fisher je vidi. A Jack je sve što ostali momci iz škole žele da budu. I ne samo da je vidi, Jack želi da upozna Alex. Isto je i sa Peekay, ćerkom lokalnog sveštenika. Međutim, ona uspeva u nameri da upozna Alex, onog trenutka kada počnu zajedno da  rade u skloništu  za životinje. Igrom slučaja, putevi Jacka, Alex i Peekay se ukrštaju i jedne večeri na zabavi, Alexina mračna strana izlazi na videlo, menjajući njihove živote iz korena.

Ova knjiga će vas ostaviti bez teksta na sve moguće načine. Pričana je iz tri perspektive, sadrži radnju od koje ćete se naježiti i biti u konstantnoj napetosti, likove sa kojima ćete se na početku poistoveti i zavoleti. Mindy je napisala knjigu koja će vam se urezati u srce i koju nećete nikada zaboraviti. 

“[A]n astoundingly dark but beautifully written tragedy, brimming with sexual assault, violent murders, and accounts of animal abuse...but also tempered with glimpses of genuine human emotion and extremely touching displays of kindness that cross social barriers and species. Highly recommended for collections serving teenagers.” — School Library Journal (starred review)

Više informacija o knjizi : https://www.harpercollins.com/9780062320896/the-female-of-the-species

Нема коментара

Омогућава Blogger.