Hari Poter i ukleto dete - USKORO u Srbiji!

Zasnovan na novoj originalnoj priči Dž. K. Rouling, Džeka Torna i Džona Tifanija, Hari Poter i ukleto dete osma je priča o Hariju Poteru, prva adaptirana za pozorišnu scenu.

Hariju Poteru nikad nije bilo lako, a nije mu lakše ni danas kad je prezauzeti službenik u Ministarstvu magije, muž i otac troje dece školskog uzrasta. Dok se Hari bori s prošlošću koja odbija da ostane tamo gde joj je mesto, njegov najmlađi sin Albus (pogodili ste – ime je dobio po Albusu Dambldoru!), mora da se suoči s porodičnim nasleđem koje nikad nije želeo. Prošlost i sadašnjost zloslutno se mešaju, upozoravajući oca i sina da neprijatna istina ponekad leži tamo gde je najmanje očekuješ.

Hari Poter i ukleto dete
Ovo je siže osmog nastavka priče o Hariju Poteru, dečaku čarobnjaku, iz pera Džoane K. Rouling, koji će, kao i prethodnih sedam naslova, objaviti IKP EVRO BOOK iz Beograda.

Za razliku od prethodnih priča, ova je sročena u obliku dramskog teksta, a istoimeni pozorišni komad koji se igra u londonskom Vest Endu, pobrao je hvalospeve najuglednijih pozorišnih kritičara.

Dejli telegraf tvrdi da „u britanskim pozorištima decenijama nije viđeno tako nešto”, dok Fajnešnel tajms duhovito primećuje da je „kreativni tim sjajno izveo magiju za gomilu Normalaca”. 

Romani iz serijala o Hariju Poteru (Hari Poter i kamen mudrosti; Hari Poter i Dvorana tajni; Hari Poter i zatvorenik iz Askabana; Hari Poter i Vatreni pehar; Hari Poter i Red feniksa; Hari Poter i polukrvni princ; Hari Poter i relikvije smrti), objavljeni od 1997. do 2007. godine (EVRO BOOK, Beograd), prodati su u preko 450 miliona primeraka širom sveta, prevedeni na 79 jezika i doživeli osam ekranizacija. Iako je u knjižare u Britaniji i Americi stigao tek 31. jula (na rođendan svoje autorke), osmi nastavak, Hari Poter i ukleto dete, već je proglašen izdavačkim fenomenom godine, a u pretprodaji je premašio sve rekorde prethodnih knjiga iz serijala.

Američki izdavač dramskog teksta Hari Poter i ukleto dete je, s obzirom na nezapamćeno interesovanje fanova, učetvorostručio početni tiraž, tako da je 31. jula širom Sjedinjenih Američkih Država u prodaju pušteno ukupno 4,5 miliona primeraka ovog dela.

Za prva dva dana, u Americi je prodato 2 miliona primeraka dramskog teksta  Hari Poter i ukleto dete u tvrdom povezu, a tokom prve nedelje u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji prodato je ukupno 4 miliona primeraka knjige u štampanom izdanju.

U najvećem britanskom lancu knjižara Waterstone kažu da se po broju prodatih primeraka u prva 24 sata ovaj nastavak izjednačio sa prethodnim delom serijala, i očekuju da će Hari Poter i ukleto dete premašiti njihov najprodavaniji naslov u toj kategoriji.

Promociju i početak prodaje dramskog teksta Hari Poter i ukleto dete srpski izdavač EVRO BOOK najavio je za 24. septembar 2016. u knjižari Vulkan u T.C. Ušće, sa početkom u 17.30 časova. Knjiga će se prvog vikenda ekskluzivno prodavati samo u knjižarama Vulkan, dok će se od ponedeljka, 26. septembra u prodaji naći širom Srbije.

Нема коментара

Омогућава Blogger.