Uskoro : Čudo, film snimljen po istoimenoj knjizi

Ako volite filmove snimljene po knjigama, onda će vas obradovati vest da će se sledeće godine ( 2017. ) u bioskopima širom sveta pojaviti film snimljen po istoimenoj knjizi autorke R.H PalasioČudo. Da, dobro ste pročitali...

Režiser ovog filma biće Stiven Šboski, autor poznatiji po svom romanu za tinejdžere – Prednosti jednog marginalca, a glavnu ulogu tumačiće dečak po imenu Džejkob Trembli ( poznatiji iz filma Soba ), kao i Džulija Roberts. U proteklih nekoliko sati internet je preplavila novost o filmu, a pojavila se i ekskluzivna prva fotografija. 

Scena iz filma Čudo

Za one koji ne znaju o čemu je reč :

Avgust Pulman je znao da nije običan desetogodišnjak. Osim što je na igralištu često krio lice ispod astronautske kacige, radio je sve što rade i ostala deca njegovog uzrasta: jeo sladoled, šutirao loptu i igrao igrice na kompjuteru. Ipak, navikao je da ljudi gledaju i upiru prstom u njega svaki put kada izađe na ulicu. Navikao je i da ga nazivaju nakazom.

Agi je dečak rođen s deformacijom lica zbog koje nikada nije išao u školu niti je sticao nove drugare, ali se u porodičnom domu osećao bezbrižno i voljeno. Međutim, kada njegovi roditelji odluče da je vreme da izađe ispod staklenog zvona i upišu ga u školu, počinju Agijeve muke: treba se izboriti za svoje mesto u novom okruženju – izbeći maltretiranje, ruganje i odbacivanje.

Borba s predrasudama ne muči samo Agija, već i njegove roditelje, sestru, nastavnike i malobrojne drugare. Svi oni se na različite načine suočavaju kako sa svojim doživljajem Agija tako i s reakcijama okoline.

Knjiga o dečaku neobičnog lica dospela je na vrh „Njujork tajmsove“ bestseler liste, na kojoj i sada, dve godine nakon objavljivanja, zauzima prvo mesto.

Knjigu je u Srbiji izdala izdavačka kuća Dereta.

Da li i vi jedva čekate film?


Нема коментара

Омогућава Blogger.