Preporuka : The Sarah Midnight Trilogija - Daniela Sacerdoti

Daniela Sacerdoti je rođena i odrasla u Italiji, živela je deset godina u Škotskoj, ali se nedavno vratila u svoje rodno mesto Karavinjo. Ima diplomu iz Klasicizma na univerzitetu Turina i govori italijanski, latinski i grčki jezik. Uvršćena je u izbor za Kelpi nagradu 2011. za svoju dečiju knjigu The Really Weird Removal Company, izdatu od strane Floris izdavačke kuće 2012. godine. Prvi roman za odrasle Watch Over Me napisala je i objavila 2011.

“She’s my salvation. I burn, she’s water; I suffocate, she’s air – I can just imagine, when I am one with her, how light will flood my eyes, how the night will part and let me out into the day. When I break her, the light she has inside will come out, like a seal breaks to reveal the hidden message – and she’ll have to share that light with me. I’ll be saved, and she’ll be the one who falls. I’ll burn her down; I’ll kill her and give her life again. I’ll be true to her. I’ll never leave her, never.”
― Daniela Sacerdoti, Dreams

The Sarah Midnight Trilogy

Sedamnaestogodišnjakinja Sarah Midnight nikada nije imala normalan život. Za spoljašnji svet ona je tipičan tinejdžer, ali u krugu svoje porodice ona krije nezamislivu tajnu. Njeni roditelji su lovci na demone i deo su mreže zvane Tajne Porodice koja se zaklinje da će štititi svet. Ali kada oni misteriozno umru, Sarah shvata da je borba veća nego što je ikada očekivala. Nepripremljena za ono što dolazi, Sarah biva uvučena u svet neverovatne opasnosti, pun stvari za koje nije znala ni da postoje; uključujući njenog  misterioznog, davno izgubljenog rođaka koji, kao grom iz vedra neba, dolazi na njena vrata, baš u trenutku kada joj je pomoć najpotrebnija.  On tvrdi da je došao da joj pomogne i da je zaštiti, ali kako bi ona znala kome treba da veruje? I kako bi trebala da ostane živa i nastavi ono što su njeni roditelji počeli, kada je i sama zbunjena i bez ikakvih tragova? Sarah će morati brzo da nauči jer su demoni svuda oko nje, a smrt ne čeka ni na koga.

Ovo je romantična, uzbudljiva, mračna i veoma maštovita trilogija koja vas neće ostaviti ravnodušnim. 

Prvi deo trilogije nazvan je Dreams ( Snovi ), drugi Tide ( Plima ), a treći Spirit ( Duh ). Čitavu trilogiju na engleskom jeziku je izdala izdavačka kuća Black and White Publishing.Više o knjigama možete pročitati na sajtu izdavača - klikom OVDE.

Нема коментара

Омогућава Blogger.