Preporuka : The Illuminae Files - Jay Kristoff i Amie Kaufman


Australijski autori Amie Kaufman i Jay Kristoff udružili su snage i odlučili da napišu trilogiju od koje će vam se zavrteti u glavi. Potpuno drugačije forme i sadržaja ove knjige predstavljaju i vizuelni doživljaj koji će  vas ostaviti bez daha i koji će veoma verovatno postati vaša omiljena trilogija.

Illuminae

Ovoga jutra, Kady je mislila da je najteža stvar koja joj se ikada desila, to što je raskinula sa Ezrom. Istog dana, njena planeta je napadnuta. Godina je 2575. i dve suparničke mega korporacije su u ratu zbog jedne planete. Međutim, stanovnicima te planete niko nije poslao upozorenje o napadu. Kady i Ezra, iako jedva razgovaraju, primorani su da se izbore za svoje mesto u evakuacionoj grupi, sve dok im je neprijatelj za leđima. Ali njihovi problemi tek počinju. Smrtonosni virus koji mutira ubija sve pred sobom, flota AI, za koju su mislili da je prijateljska flota, izgleda da im je neprijatelj, i niko im zapravo ne govori šta se događa. Kada Kady hakuje mrežu i otkrije šta se dešava, svesna je da postoji samo jedna osoba koja joj može pomoći - njen bivši  dečko, za kog se zaklela da više neće razgovarati. Ispričana kroz formu dokumenata i fajlova, mejlova, ratnih izveštaja, prepiski, medicinske dokumentacije, šema i intervjua, ova knjiga predstavlja nezaboravnu avanturu u kojoj ćete definitivno uživati. Illuminae je prva knjiga u najavljenoj trilogiji.

Gemina

Selidba u svemirsku stanicu na ivici galaksije predstavljala je kraj za Hanin društveni život. Niko joj nije rekao da čak može biti mrtva. Nezaboravna saga koju je otvorila knjiga Illuminae, svoju priču nastavlja na Stanici Heimdall, gde dva nova lika pokušavaju da se izbore sa ratnom mašinerijom i neprijateljima BeiTech kompanije. Hanah je kapetanova ćerka, a Nick potiče iz kriminalne porodice. I dok se stvari lagano odvijaju na njihovom brodu, malo ko može da očekuje da Kady Grant sa Hypatiom dolazi sa strašnim vestima i invazijom Karenza. Kada BeiTech napadne njihovu stanicu, Hanah i Nick su primorani da zajedničkim snagama  brane svoje mesto, a uskoro i svoje živote, a možda i živote čitavog univerzuma. Isto kao i Illuminae, Gemina je ispričana u formi različitih dokumenata, što ovu knjigu čini veoma zanimljivom i neobičnom za čitanje.

Trilogiju The Illuminae Files najavila je i izdavačka kuća Urban Reads. Engleska izdanja su dostupna na sajtu izdavačke kuće https://www.rocktheboat.london

Нема коментара

Омогућава Blogger.